Donald Trump a făcut un apel la unitate după evenimentele rasiste de la Charlottesville

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi, în cadrul discursului privind noua strategie a SUA în Afganistan, că loialitatea pentru ţară implică înţelegere pentru toţi cetăţenii, cu referire la evenimentele rasiste de la Charlottesville, relatează site-ul cotidianului Washington Post.

302 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a făcut un apel la unitate după evenimentele rasiste de la Charlottesville

Donald Trump a făcut un apel la unitate după evenimentele rasiste de la Charlottesville (Imagine: Hepta)

"Când o parte a SUA suferă, cu toţii suntem răniţi. Şi când un cetăţean este afectat de o nedreptate, cu toţii suferim împreună. Loialitatea faţă de naţiunea noastră implică loialitate faţă de celălalt. Dragostea pentru America necesită dragoste pentru toţi oamenii săi", a spus Trump, în cadrul discursului susţinut la Fort Myer, în statul Virginia.

Preşedintele american a făcut un apel la unitate pentru rezolvarea problemelor interne privind diviziunea între categorii sociale.

"Când ne deschidem inimile pentru patriotism, nu există loc de prejudecăţi, niciun loc pentru bigotism şi nicio toleranţă la ură. Tinerii, bărbaţi şi femeile, pe care îi trimitem pentru a se lupta în războaiele din străinătate merită să se întoarcă într-o ţară care nu se află în război cu ea însăşi. Nu putem rămâne o forţă care promovează pacea în lume dacă nu există pace între noi. În timp ce îi trimitem pe cei mai curajoşi să ne învingă duşmanii de peste hotare - şi vom câştiga mereu - trebuie să găsim curajul de a vindeca din interior diviziunile dintre noi", a mai spus Trump.

Anterior, preşedintele american a declarat că sunt de condamnat ambele tabere ale protestelor violente din oraşul Charlottesville, statul Virginia, în urmă cărora o persoană a murit şi alte 19 au fost rănite, considerând că ambele părţi au greşit.

La 12 august, un atac cu vehicul a fost comis în Charlottesville asupra participanţilor la un protest faţă de un marş în favoarea supremaţiei rasei albe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici