Donald Trump contestă judecătorul din procesul privind acţiunile comise după scrutinul din 2020

Fostul preşedinte american Donald Trump, înscris în cursa prezidenţială din 2024, a anunţat, duminică seară, intenţia de recuzare a judecătorului care se va ocupa de procesul privind presupusele acţiuni de obstrucţionare a validării rezultatului scrutinului prezidenţial din 2020.

219 afișări
Imaginea articolului Donald Trump contestă judecătorul din procesul privind acţiunile comise după scrutinul din 2020

Donald Trump contestă judecătorul din procesul privind acţiunile comise după scrutinul din 2020

"Nu există nicio posibilitate de a avea un proces corect cu judecătorul alocat", a afirmat Donald Trump într-un mesaj postat pe platforma de socializare Truth Social, potrivit agenţiei Reuters.

Trump a semnalat intenţia de recuzare a judecătoarei Tanya Chutkan şi ar vrea inclusiv mutarea procesului de la Washington D.C. în altă jurisdicţie. Deocamdată, echipa lui Trump nu a depus cereri oficiale de recuzare.

Donald Trump, înscris în cursa prezidenţială din 2024, a catalogat inculparea sa pentru acţiunile comise după scrutinul din 2020 drept un caz de persecutare a unui adversar politic. "Este vorba despre persecutarea unui adversar politic. Este vorba despre persecutarea unei persoane care conduce cu un avans foarte mare în scrutinul intern republican şi care îl devansează cu mult pe Biden. Iar, dacă nu îl poţi învinge, îl persecuţi sau îl pui sub acuzare. Aceste lucruri nu ar fi trebuit să se întâmple în America. Este o zi tristă pentru ţară, o stare de mizerie politică şi decădere. Eu nu am lăsat lucrurile în acest fel şi nu putem permite să se întâmple aşa ceva în America", a afirmat Trump imediat după inculpare, argumentând că a contestat "un scrutin corupt, aranjat şi furat".

Inculparea se referă la presupuse acţiuni de blocare a validării rezultatelor scrutinului prezidenţial desfăşurat în anul 2020. Donald Trump, favorit pentru a fi candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, este vizat de patru capete de acuzare privind conspiraţie pentru comiterea de fraude împotriva instituţiilor guvernamentale, obstrucţionarea unei proceduri formale, tentativă de obstrucţionare a unei proceduri formale şi conspiraţie împotriva respectării unor drepturi. Procurorul general din SUA, Merrick Garland, i-a încredinţat anul trecut procurorului special Jack Smith investigaţia privind presupuse acţiuni ale lui Donald Trump şi ale colaboratorilor acestuia de a obstrucţiona transferul constituţional de putere după scrutinul prezidenţial din 2020, câştigat de Joseph Biden. Ancheta a vizat presupuse acţiuni de blocare a procedurilor de validare a rezultatului scrutinului prezidenţial în Colegiul Electoral Federal şi în Congresul SUA, inclusiv prin violenţele produse pe 6 ianuarie 2021 la Capitoliu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici