ATACUL împotriva Siriei | Donald Trump: Nu puteam să avem un rezultat mai bun. Misiune îndeplinită/ Pentagon: I-am transmis un mesaj foarte clar lui Bashar al-Assad

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a mulţumit, pe Twitter, Franţei şi Marii Britanii pentru că s-au alăturat operaţiunii militare împotriva Siriei şi a adăugat că misiunea a fost îndeplinită cu succes.

2984 afișări
Imaginea articolului ATACUL împotriva Siriei | Donald Trump: Nu puteam să avem un rezultat mai bun. Misiune îndeplinită/ Pentagon: I-am transmis un mesaj foarte clar lui Bashar al-Assad

Donald Trump, despre atacul împotriva Siriei: Misiune îndeplinită. Sunt foarte mândru de Armata noastră

”Un atac perfect executat. Mulţumesc Franţei şi Marii Britanii pentru înţelepciunea şi pentru puterea Armatelor sale. Nu puteam să avem un rezultat mai bun. Misiune îndeplinită”, a scris Trump pe Twitter.

”Sunt foarte mândru de Armata noastră care va fi în curând (...) cea mai bună pe care ţara noastră a avut-o vreodată. Nu va fi nimic sau nimeni nici măcar pe aproape”, a adăugat preşedintele american.

O alianţă formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc. Anunţul bombardamentului a venit de la preşedintele SUA, Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor "bombardamente punctuale" asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale "dictatorului" Bashar al-Assad. Preşedintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară.

Pentagon: I-am transmis un mesaj foarte clar lui Bashar al-Assad

Pentagonul a anunţat, sâmbătă, că atacul efectuat de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie în Siria nu a vizat destituirea la putere a lui Bashar al-Assad, însă a precizat că regimul de la Damasc a primit un mesaj foarte clar.

Locotenent-generalul Kenneth McKenzie a anunţat că au fost lansate 105 rachete asupra ţintelor din Siria, precizând că atacul a vizat descurajarea regimului condus de Bashar al-Assad pentru folosirea armelor chimice. Acesta a susţinut că Statele Unite sunt de părere că armele chimice ale regimului sirian au fost stocate la centrul de cercetare Barzah, care a fost distrus în urma atacului.

”Unele arme chimice şi unele infrastructuri au rămas în Siria, însă atacurile au redus semnificativ capabilităţile chimice ale acestei ţări”, a declarat McKenzie, adăugând că Statele Unite sunt pregătite în cazul în care vor exista acţiuni simetrice ale Siriei sau ale aliaţilor săi.

McKenzie a afirmat că nu au fost înregistrate victime printre civili.
Dana W. White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a susţinut că atacul nu a vizat răsturnarea de la putere a lui Bashar al-Assad şi că nu reprezintă o schimbare a politicii SUA în privinţa Siriei.

”Noi am acţionat. A fost o misiune de succes. Ce se întâmplă de acum încolo este decizia lui Assad”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, adăugând că sistemele de apărare antiaeriană din Siria au fost ineficiente.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici