Donald Trump l-a nominalizat pe miliardarul Woody Johnson, proprietarul echipei de fotbal New York Jets, ca ambasador american în Marea Britanie

Preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat oficial pe miliardarul Woody Johnson, proprietarul echipei de fotbal american New York Jets, ca ambasador american în Marea Britanie, informează site-ul cotidianului The Telegraph.

390 afișări
Imaginea articolului Donald Trump l-a nominalizat pe miliardarul Woody Johnson, proprietarul echipei de fotbal New York Jets, ca ambasador american în Marea Britanie

Donald Trump l-a nominalizat pe miliardarul Woody Johnson, proprietarul echipei de fotbal New York Jets, ca ambasador american în Marea Britanie

Anunţul a fost făcut joi de Casa Albă, iar Woody Johnson, în vârstă de 70 de ani, are nevoie de confirmarea Senatului pentru a prelua funcţia diplomatică.

Presa americană scrie că decizia lui Donald Trump nu este surprinzătoare, în condiţiile în care preşedintele SUA a declarat în ianuarie că Johnson este "un ambasador adevărat".

În comunicatul Casei Albe este amintit istoricul companiei de administrare a activelor The Johnson Company şi cei 16 ani petrecuţi de Woody Johnson ca preşedinte şi director general al echipei de fotbal american New York Jets.

Woody Johnson a făcut donaţii însemnate pentru campania electorală din 2016 a lui Donald Trump şi a fost numit în noiembrie ca responsabil cu finanţele în comitetul inaugural prezidenţial. Un republican vechi, Woody Johnson a contribuit la strângerea de bani pentru George W. Bush, John McCain şi Mitt Romney, când aceştia au fost nominalizaţii partidului.

Matthew Barzun a fost cel mai recent ambasador al Statelor Unite în Marea Britanie. El a fost numit în 2013 de către Barack Obama şi a demisionat în luna ianuarie a acestui an, înainte de inaugurarea preşedintelui Trump.

Administraţia prezidenţială de la Washington a mai anunţat joi nominalizarea lui Jamie McCourt, avocat şi fost co-proprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, ca ambasador american în Belgia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici