Donald Trump nu a fost informat că ar fi vizat de investigaţia privind ingerinţele Rusiei

Preşedintele SUA, Donald Trump, nu a fost informat că ar fi vizat direct de investigaţia coordonată de procurorul special Robert Mueller privind ingerinţele Rusiei în campania electorală, afirmă guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie.

432 afișări
Imaginea articolului Donald Trump nu a fost informat că ar fi vizat de investigaţia privind ingerinţele Rusiei

Donald Trump nu a fost informat că ar fi vizat de investigaţia privind ingerinţele Rusiei

"Aş spune că pentru poporul american astăzi este important să ştie că preşedintele nu este investigat. Nu i-a spus nimeni că ar fi. A cooperat în totalitate cu Biroul procurorului special", a declarat Chris Christie la CBS, potrivit site-ului Politico.com.

Paul Manfort, coordonatorul campaniei electorale a lui Donald Trump, a fost inculpat în investigaţia privind presupusele ingerinţe ruse în scrutinul prezidenţial din 2016. La rândul său, George Papadopolous, fost consilier pe probleme de politică externă în cadrul echipei de campanie a lui Donald Trump, a pledat vinovat pentru mărturie mincinoasă în aceeaşi anchetă.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici