Donald Trump pare să amâne suplimentarea trupelor în Afganistan, deşi a aprobat-o: "Stat Islamic se prăbuşeşte rapid"

Donald Trump, preşedintele SUA, a părut să afirme, joi după-amiază, că ar putea amâna trimiterea de efective militare suplimentare în Afganistan, deşi a semnat o ordonanţă în acest sens, argumentând că reţeaua teroristă Stat Islamic "se prăbuşeşte rapid", relatează cotidianul The Washington Post.

734 afișări
Imaginea articolului Donald Trump pare să amâne suplimentarea trupelor în Afganistan, deşi a aprobat-o: "Stat Islamic se prăbuşeşte rapid"

Donald Trump pare să amâne suplimentarea trupelor în Afganistan, deşi a aprobat-o; "Stat Islamic se prăbuşeşte rapid"

Întrebat de jurnalişti joi după-amiază, în cursul unei vizite la sediul Departamentului Apărării, despre suplimentarea efectivelor militare americane în Afganistan, Donald Trump a răspuns: "Vom vedea. Dar avem operaţiuni foarte bune împotriva reţelei Stat Islamic. Reţeaua Stat Islamic se prăbuşeşte rapid".

Combaterea filialei regionale a organizaţiei teroriste Stat Islamic este doar una dintre sarcinile campaniei militare de stabilizare a Afganistanului.

În urmă cu câteva săptămâni, Donald Trump i-a oferit secretarului Apărării, James Mattis, aprobarea pentru suplimentarea cu 3.900 de membri a efectivelor din Afganistan, aflate acum la nivelul de 8.500 de militari. Majoritatea militarilor americani din Afganistan au sarcina de a oferi susţinere armatei afgane în confruntările cu insurgenţii talibani.

Însă James Mattis nu a trimis încă militari suplimentari în Afganistan, iar unii oficiali americani au speculat că Pentagonul ori Preşedinţia s-ar fi răzgândit.

"În mod clar, Donald Trump este foarte rezervat. Nici James Mattis nu este convins în privinţa logicii strategice a suplimentării trupelor (...)", a explicat un fost oficial SUA care cunoaşte evoluţia dezbaterii.

Afirmaţiile făcute joi de Donald Trump la Pentagon, unde s-a întâlnit cu principalii comandanţi militari americani, riscă să amplifice incertitudinea privind suplimentarea trupelor şi strategia în Afganistan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici