Donald Trump sugerează că militarii care au sindrom posttraumatic nu sunt puternici/ Reacţia lui Joseph Biden

Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA, a sugerat să militarii reveniţi din zonele de conflict suferind de sindrom posttraumatic nu sunt suficient de puternici, întrucât nu pot suporta situaţiile "groaznice" de pe câmpurile de luptă, relatează site-ul Politico.com.

810 afișări
Imaginea articolului Donald Trump sugerează că militarii care au sindrom posttraumatic nu sunt puternici/ Reacţia lui Joseph Biden

Donald Trump sugerează că militarii care au sindrom posttraumatic nu sunt puternici

Întrebat în cursul unei reuniuni electorale desfăşurate în statul Virginia dacă va acorda fonduri suplimentare pentru tratarea militarilor care suferă de boli psihice, Trump a răspuns: "Statele Unite au atât de mult nevoie de acest lucru. Când vorbim de oameni care au probleme psihice, când oamenii revin din zone de conflict - unde văd lucruri pe care cei din această sală le-au văzut de multe ori, dar voi sunteţi puternici şi le puteţi gestiona - dar mulţi nu le pot gestiona. Văd lucruri groaznice, văd lucruri pe care nu le poţi vedea în filme. Nimeni nu le-ar crede".

"În acest context, vom avea o activitate foarte solidă în gestionarea bolilor mentale. Pierdem atât de mulţi oameni care ar putea beneficia de îngrijire medicală. Ştiţi ceva, când auzi de 22 de sinucideri pe zi, acest lucru nu ar trebui să fie. Nu ar trebui să se întâmple aşa ceva. Aşa că vom aborda cu forţă această problemă, cea a bolilor mentale (...), a subliniat Donald Trump, citat de site-ul Politico.com.

Joseph Biden: Donald Trump "nu este un om rău, dar ignoranţa lui este profundă"

Donald Trump "nu este un om rău, dar ignoranţa lui este profundă", a afirmat vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, reacţionând la remarcile candidatului republican despre militarii care au sindrom postttraumatic, relatează CNN.

"Trump nu este un om rău, dar ignoranţa sa este profundă, atât de profundă. Cum poate fi desprins de realitate atât de mult?! El nu este un om rău, dar cum poţi fi atât de ignorant când vrei să conduci o ţară", a afirmat Joseph Biden.

Vicepreşedintele SUA susţine că subordonaţii săi se interesează zilnic de situaţia militarilor răniţi în zone de conflict, pentru că "toată lumea contează".

"Numărul persoanelor care se întorc din zone de conflict cu răni invizibile - cu stres posttraumatic - este semnificativ mai mare. Acest om nu a auzit despre acest lucru?!", a subliniat Biden.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici