Donald Trump susţine UE, catalogând-o drept organizaţie "minunată". Poziţia, salutată de oficiali UE

Statele Unite susţin Uniunea Europeană, o organizaţie "minunată", a afirmat preşedintele Donald Trump într-un interviu acordat agenţiei Reuters, poziţia liderului american fiind salutată de oficiali europeni, care observă că noua Administraţie de la Washington începe să aibă o atitudine pragmatică.

726 afișări
Imaginea articolului Donald Trump susţine UE, catalogând-o drept organizaţie "minunată". Poziţia, salutată de oficiali UE

Donald Trump susţine UE, catalogând-o drept organizaţie "minunată". Poziţia, salutată de oficiali UE

Întrebat în interviu dacă susţine Uniunea Europeană, Donald Trump a declarat: "Sigur că da... Uniunea Europeană, sunt în totalitate în favoarea ei. Cred că este minunat, dacă ei (europenii -n.red.) sunt fericiţi. Dacă sunt fericiţi, eu sunt favorabil".

Declaraţiile liderului american au fost salutate la Bruxelles, în contextul în care Donald Trump criticase UE în trecut şi după ce Steve Bannon, consilier al Casei Albe pentru Politici strategice, afirmase săptămâna trecută că Washingtonul va avea relaţii bilaterale cu naţiuni europene, nu cu UE.

"Mike Pence 1 - Steve Bannon 0", a comentat un oficial UE, după ce vicepreşedintele SUA a declarat la rândul său acum câteva zile că susţine UE. "Aceste declaraţii clare merg împotriva a ceea ce a spus Bannon", a comentat un alt oficial UE.

"Începem să observăm semne de pragmatism la Washington", a explicat un alt oficial, din cadrul Serviciului UE pentru Acţiune Externă (EEAS).

"Am urmărit cu interes declaraţiile", a comentat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Cu alte ocazii, Donald Trump salutase ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, organizaţie pe care o catalogase drept "vehiculul Germaniei".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici