Donald Tusk avertizează Marea Britanie să ajungă la un acord privind Brexit

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat-o vineri pe premierul Marii Britanii, Theresa May, să ”pună cărţile pe masă” şi să ofere alternative pentru a depăşi diferenţele ”uriaşe”, dacă nu doreşte să părăsească Blocul comunitar fără a ajunge la un acord, informează BBC.

1477 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk avertizează Marea Britanie să ajungă la un acord privind Brexit

Donald Tusk avertizează Marea Britanie să ajungă la un acord privind Brexit

Preşedintele Consiliului European a declarat că problemele ”cele mai dificile” nu au fost rezolvate şi că este necesar un ”progres rapid” pentru a ajunge la un acord până în luna octombrie.

Discuţiile privind termenii ieşirii Marii britanii din Uniunea Europeană în martie 2019 vor continua. Ceea ce se întâmplă la graniţa cu Irlanda rămâne un punct sensibil.

Marea Britanie a transmis faptul că ambele părţi vor ca negocierile să fie făcute intr-un ”ritm mai alert”.

Primul-ministru britanic Theresa May nu a putut oferi prea multe detalii deoarece nu a ajuns la un acord cu ceilalţi miniştri din Cabinetul său în ceea ce priveşte viitorul relaţiilor cu Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici