Donald Tusk, David Cameron, Mariano Rajoy, Poroşenko vor participa la marşul de la Paris

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, şi cel spaniol, Mariano Rajoy, vor participa duminică la mitingul de solidaritate programat la Paris după atacul terorist comis la redacţia revistei Charlie Hebdo.

360 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk, David Cameron, Mariano Rajoy, Poroşenko vor participa la marşul de la Paris

Donald Tusk, David Cameron, Mariano Rajoy, Matteo Renzi vor participa la marşul de la Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele Donald Tusk a discutat la telefon cu şeful statului francez, François Hollande, şi va participa la marşul organizat duminică la Paris", a declarat Preben Aamann, purtătorul de cuvânt al Consiliului European.

"Voi fi la Paris duminică pentru a susţine poporul francez. Spania este alături de Franţa în lupta contra terorismului şi pentru libertate", a declarat Mariano Rajoy, premierul Spaniei.

Şi premierul britanic, David Cameron, a anunţat că va participa la marşul de solidaritate, organizat după atacul care a vizat revista Charlie Hebdo. "Am acceptat invitaţia preşedintelui Hollande de a participa la marşul pentru unitate organizat duminică la Paris pentru a celebra valorile promovate de Charlie Hebdo", a declarat Cameron.

La marş va participa şi premierul Italiei, Matteo Renzi.

La rândul său, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat vineri seara că va participa la marşul de la Paris.

"Duminică voi fi la Paris pentru a participa la marşul pentru unitate cu poporul francez şi preşedintele (François) Hollande", a scris Poroşenko pe contul său de Twitter. "Vom spune nu terorismului şi da libertăţii şi democraţiei", a adăugat el.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cancelarul german, Angela Merkel, vor fi la rândul lor prezenţi la marşul de la Paris.

Atacul terorist comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, fiind revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici