Donald Tusk nu intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte al Poloniei

Preşedintele în funcţie al Consiliului European, Donald Tusk, a declarat marţi că nu intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte al Poloniei, în pofida faptului că unii simpatizanţi ai opoziţiei se aşteptau ca acesta să candideze anul viitor împotriva actualui preşedinte, Andrzej Duda.

102 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk nu intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte al Poloniei

Donald Tusk nu intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte al Poloniei

„După o analiză atentă, am decis să nu particip la alegerile prezidenţiale”, a spus Tusk marţi la Bruxelles, informează Reuters. „Cred că putem câştiga aceste alegeri, dar este nevoie de un candidat care să nu aibă în spate un bagaj de decizii nepopulare, iar eu am un astfel de bagaj”, a spus Tusk, făcând referire la perioada în care a ocupat funcţia de premier al Poloniei.

Formaţiunea lui Tusk, Platforma Civică, s-a aflat la guvernare în Polonia din 2007 până în 2015, când partidul naţionalist Lege şi Justiţie (PiS) a câştigat alegerile generale, iar aliatul acestora, Andrzej Duda, a devenit preşedintele ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici