Două cazuri de infestare cu virusul West Nile în Ungaria

Două persoane infestate cu virusul West Nile, transmis de ţânţari, au fost spitalizate în Ungaria, a anunţat un oficial din domeniul medical, miercuri.

27 afișări
Imaginea articolului Două cazuri de infestare cu virusul West Nile în Ungaria

Două cazuri de infestare cu virusul West Nile în Ungaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Katalin Krisztalovics a răspuns astfel la o întrebare adresată de MTI după ce autorităţile din România au anunţat că două persoane au decedat din cauza infecţiei cu acest virus.

Krisztalovics a declarat că până în prezent în Ungaria nu a fost înregistrat niciun deces în legătură cu virusul West Nile, care a apărut în ţară în fiecare an din 2003, de cele mai multe ori în regiuni cu păsări migratoare. Virusul West Nile se transmite la om prin înţepăturile ţânţarilor, care îl contractează, la rândul lor, de la aceste păsări, a adăugat ea.

Majoritatea persoanelor infestate cu acest virus nu prezintă niciun fel de simptome, a explicat ea.

Pacienţii care dezvoltă simptome grave sunt cei care au un sistem imunitar slab, a precizat Krisztalovics, adăugând că infectarea cu acest virus produce encefalită sau meningită.

Perioada de incubaţie a virusului este între două zile şi două săptămâni, a afirmat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici