Virusul West Nile a provocat moartea a cel puţin cinci persoane în Rusia

Cel puţin cinci persoane au murit în urma infectării cu virusul West Nile în regiunea Volgograd din Rusia, unde au fost înregistrate 116 cazuri de îmbolnăvire, au anunţat serviciile sanitare locale.

41 afișări
Imaginea articolului Virusul West Nile a provocat moartea a cel puţin cinci persoane în Rusia

Virusul West Nile a provocat moartea a cel puţin cinci persoane în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au fost înregistrate 116 cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, iar cinci bolnavi au murit", a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor sanitare Rospotrebnadzor, adăugând că zilnic sunt înregistrate între şase şi 10 noi cazuri.

Alte trei cazuri au fost înregistrate în regiunea vecină Voronej, aflată la 600 de kilometri sud-est de Moscova.

Serviciile sanitare afirmă că numărul ţânţarilor a crescut de până la 20 de ori faţă de anul trecut, în principal din cauza caniculei care a afectat Rusia în vara acestui an. În zonele de sud, temperaturile au atins 40 de grade, după două luni cu ploi abundente.

Autorităţile ruse au avertizat asupra "unei creşteri a numărului formelor grave ale bolii" şi au afirmat că aproximativ două milioane de persoane ar putea fi afectate în zona Volgograd.

Serviciile sanitare "au cerut administraţiei locale din Volgograd să intensifice activităţile de dezinsecţie", precizând că virusul a fost identificat în zonă şi în anii trecuţi, când numărul îmbolnăvirilor a fost însă mult mai mic.

Virusul West Nile, transmis de ţânţari, a fost identificat în vara acestui an şi în Grecia, unde a provocat mai multe decese.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici