Două incendii de amploare la Los Angeles

Două incendii de amploare au izbucnit luni la Los Angeles, în California (vestul Statelor Unite), blocând circulaţia pe mai multe autostrăzi la oră de vârf şi distrugând patru clădiri.

132 afișări
Imaginea articolului Două incendii de amploare la Los Angeles

Două incendii de amploare la Los Angeles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Flăcările, vizibile pe o rază de mai mulţi kilometri, şi fumul au provocat închiderea unor căi de circulaţie în ambele sensuri. Nicio victimă nu a fost semnalată.

Spre sfârşitul dimineţii, majoritatea căilor afecate au fost redeschise, au anunţat autorităţile municipale.

Un imobil rezidenţial de şapte etaje şi 526 de apartamente în curs de construcţie a fost distrus aproape în întregime.

Alte două imobile din apropiere au fost afectate.

Un al doilea incendiu izbucnit în apropiere de primul a provocat pagube importante unui imobil rezidenţial şi comercial.

Un purtător de cuvânt al oraşului a explicat pentru AFP că incendiul era atât de mare încât pompierii care au intervenit au putut simţi căldura flăcărilor încă din cazarmă.

Cele două incendii se aflau sub control spre sfârşitul dimineţii. "O anchetă (...) este efectuată pentru a evalua cauzele şi pierderile", a anunţat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a pompierilor din Los Angeles (LAFD).

Potrivit unui alt purtător de cuvânt al LAFD, peste 350 de persoane au fost mobilizate pentru stingerea flăcărilor, adică un sfert din contingentul serviciului de luptă împotriva incendiilor al megalopolisului californian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici