Dreptul la azil. Ungaria, condamnată pentru încălcarea legislaţiei UE

  • Ungaria a fost condamnată de Curtea de Justiţie a UE pentru încălcarea legislaţiei europene privind azilul.
  • Comisia Europeană a deschis procedura pe 30 octombrie 2020.
1756 afișări
Imaginea articolului Dreptul la azil.  Ungaria, condamnată pentru încălcarea legislaţiei UE
Ungaria a fost condamnată joi, 17 decembrie de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru încălcarea legislaţiei europene privind azilul, odată cu stabilirea „zonelor de tranzit” la graniţa cu Serbia, notează Le Figaro.
 
Curtea consideră că „limitarea accesului la procedura de protecţie internaţională, reţinerea neregulată a solicitanţilor pentru această protecţie în zonele de tranzit precum şi deportarea într-o zonă de frontieră a resortisanţilor ţărilor terţe cu şedere ilegală, fără respectarea garanţiile privind o procedură de returnare constituie încălcări ale dreptului Uniunii ", potrivit unui comunicat de presă.
 
Comisia Europeană a deschis procedura pe 30 octombrie 2020. Bruxelles-ul a considerat că noile proceduri de azil adoptate în Ungaria ca răspuns la pandemia de coronavirus „sunt contrare dreptului Uniunii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici