După ce a învins pandemia de coronavirus, China se confruntă cu o nouă problemă. 63 de milioane de oameni, afectaţi de inundaţii

  • După ce au pus sub control controlul pandemia de coronavirus, liderii Chinei se confruntă acum cu o nouă problemă majoră.
  • Un val de viituri a ucis deja sute de oameni şi a dus la evacuarea a milioane în vaste părţi din centrul şi sud-vestul ţării.
6961 afișări
Imaginea articolului După ce a învins pandemia de coronavirus, China se confruntă cu o nouă problemă. 63 de milioane de oameni, afectaţi de inundaţii

După ce a învins pandemia de coronavirus, China se confruntă cu o nouă problemă. 63 de milioane de oameni au fost afectaţi de inundaţii

Râul Yangtze a atins un nou vârf în această săptămână în provincia Sichuan şi în metropola Chongqing, în timp ce Barajul Trei Chei, situat la aproximativ 350 de km în aval, a atins cel mai înalt nivel din istorie.

Inundaţiile din acest an nu au fost grupate într-un val ci mai degrabă s-au întins pe o serie lentă care a făcut ravagii.

"Naţiunea chineză a luptat împotriva dezastrelor naturale de mii de ani, obţinând o experienţă preţioasă", a declarat marţi, liderul ţării, Xi Jinping, după o vizită la Anhui, o altă provincie inundată. "Trebui să luptăm în continuare", a spus liderul chinez

Xi a numit eforturile Chinei de combatere a dezastrelor „un test practic al sistemului de conducere şi al comandamentului armatei noastre.”

Inundaţiile au provocat deja pierderi economice de cel puţin 26 de miliarde de dolari. Zhou Xuewen, secretarul general al sediului de control al inundaţiilor din China, a declarat că cel puţin 63 de milioane de oameni au fost afectaţi şi 54.000 de case distruse. Cel puţin 219 de persoane au murit sau au dispărut, a spus el.

Ploile abundente sunt normale în sudul Chinei în timpul verii, dar anul acesta valorile au fost mult mai mari decât de obicei, inundând culturi şi comunităţi întregi în ultimele două luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici