Echipa de campanie a lui Barack Obama va accepta, în premieră, donaţiile făcute prin SMS

Echipa de campanie a lui Barack Obama a anunţat joi că va accepta contribuţii financiare făcute prin SMS, fapt ce le va permite micilor donatori să ajute mai uşor campania electorală a preşedintelui american în exerciţiu.

118 afișări
Imaginea articolului Echipa de campanie a lui Barack Obama va accepta, în premieră, donaţiile făcute prin SMS

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contribuţiile făcute prin SMS vor apărea pe facturile telefonice. Acest sistem este rezervat pentru donaţii de sume mici, care nu depăşesc 50 de dolari.

Echipa de campanie a lui Barack Obama "va fi prima din istorie care va accepta mici donaţii făcute prin SMS", a susţinut aceasta.

Democraţii au putut adopta acest nou sistem după ce Comisia Federală pentru Alegeri l-a declarat legal.

"Începând cu aprilie 2011, peste 2,7 milioane de persoane au contribuit la campania preşedintelui ales , iar în luna iulie 98 la sută dintre donatori au contribui cu sume mai mici de 250 de dolari", a declarat Jim Messina, directorul de campanie al lui Barack Obama.

"Acceptarea acestor mici donaţii făcute prin SMS ne va ajuta să implicăm şi mai mult baza susţinătorilor noştri care vor să joace un rol donând ceea ce pot pentru campanie", a adăugat acesta.

Echipa lui Obama are nevoie de finanţe deoarece bugetul de campanie este inferior faţă de cel al adversarului său, Mitt Romney, care dispunea la sfârşitul lunii iulie de 60 de milioane de dolari în plus ce pot fi folosiţi în cursa pentru Casa Albă, potrivit cifrelor făcute publice marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici