Echipă israeliană, trimisă în România să investigheze prăbuşirea elicopterului

Comandantul forţelor armate israeliene, generalul Ido Nehushtan, a ordonat crearea unei echipe care va investiga prăbuşirea unui elicopter israelian în România, luni, în timpul unor exerciţii comune, relatează site-ul Ynetnews.com.

40 afișări
Imaginea articolului Echipă israeliană, trimisă în România să investigheze prăbuşirea elicopterului

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa va fi condusă de un general de brigadă, potrivit site-ului citat.

La rândul său, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunţat că urmăreşte îndeaproape evenimentele şi că a discutat problema cu ministrul Apărării şi comandantul forţelor armate, se arată într-un comunicat emis de biroul de presă al acestuia, în urma prăbuşirii elicopterului.

"Premierul doreşte să ofere susţinerea sa familiilor soldaţilor şi piloţilor care se aflau la bordul elicopterului, reprezentând forţele armate israeline şi statul israelian", potrivit aceluiaşi comunicat.

Exerciţiile comune israeliano-române au fost suspendate, iar militarii israelieni vor pleca miercuri

Forţele aeriene israeliene au decis să suspende exerciţiul comun cu forţele aeriene române, urmând ca militarii care participau la acesta să revină în ţară miercuri.

Exerciţiul urma să se încheie joi, dar din cauza accidentului de luni, armata israeliană a decis să îl suspende. Totodată, forţele aeriene israeliene nu vor efectua marţi zboruri de antrenament pentru a permite concentrarea asupra accidentului.

Potrivit cotidianului Haaretz, comandantul forţelor aeriene israeliene a discutat la telefon cu omologul său român şi au convenit asupra unei anchete comune. În acest context, un avion Hercules va pleca spre România marţi cu echipe medicale, precum şi cu ofiţeri din cadrul rabinatului armatei pentru a asista la identificarea cadavrelor victimelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici