Ecuadorul renunţă la acordul vamal cu SUA, în contextul cazului Snowden: "Ecuadorul nu acceptă nici presiuni, nici ameninţări, din partea nimănui"

Ecuadorul a anunţat joi că renunţă la acordul vamal cu Statele Unite, în cadrul căruia beneficia de tarife preferenţiale, denunţând faptul că documentul este utilizat ca "instrument de şantaj" în contextul în care Guvernul de la Quito analizează cererea de azil a lui Edward Snowden, relatează AFP.

1144 afișări
Imaginea articolului Ecuadorul renunţă la acordul vamal cu SUA, în contextul cazului Snowden: "Ecuadorul nu acceptă nici presiuni, nici ameninţări, din partea nimănui"

Ecuadorul renunţă la acordul vamal cu SUA, în contextul cazului Snowden: "Ecuadorul nu acceptă nici presiuni, nici ameninţări, din partea nimănui" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ecuadorul renunţă în mod unilateral şi irevocabil la aceste facilităţi vamale", anunţă Guvernul ecuadorian.

"Ecuadorul nu acceptă nici presiuni, nici ameninţări, din partea nimănui", precizează Guvernul de la Quito.

Ecuadorul analizează solicitarea de azil politic depusă de fostul consultant NSA Edward Snowden, aflat la originea scurgerilor de informaţii despre programale americane de supraveghere a comunicaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici