Edward Snowden candidează pentru postul de rector al Universităţii Glasgow

Fostul consultant al Agenţiei americane pentru Securitate Naţională (NSA) Edward Snowden, inculpat pentru spionaj în ţara sa şi refugiat în Rusia, şi-a prezentat candidatura pentru postul de rector al Universităţii Glasgow, a anunţat miercuri instituţia scoţiană.

267 afișări
Imaginea articolului Edward Snowden candidează pentru postul de rector al Universităţii Glasgow

Edward Snowden candidează pentru postul de rector al Universităţii Glasgow (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Patru persoane - şi anume Edward Snowden, fostul campion scoţian la ciclism Graeme Obree, scriitorul Alan Bissett şi clericul Kelvin Holdsworth - au candidat pentru acest post, iar alegerile urmează să aibă loc pe 17 şi 18 februarie.

Toţi candidaţii "sunt persoane capabile, active în viaţa publică", a apreciat universitatea.

Principalul rol al rectorului este să "reprezinte interesele studenţilor, iar alegerea rectorului revine integral studenţilor", a precizat aceeaşi sursă.

Americanul Edward Snowden, care se află la originea numeroaselor dezvăluiri despre NSA, a primit în august, pentru o perioadă de un an, statutul de refugiat în Rusia, după ce a petrecut peste o lună în zona de tranzit de pe Aeroportul Şeremetievo, la Moscova.

Fostul consilier NSA, căruia autorităţile americane i-au retras paşaportul, nu a mai apărut în public de când a obţinut azilul în Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici