Egiptul cere Statelor Unite să blocheze conturile mai multor foşti oficiali de la Cairo

Autorităţile de la Cairo au cerut Statelor Unite să îngheţe averile mai multor membri ai fostului regim egiptean condus de Hosni Mubarak, a declarat, luni, un reprezentant al Departamentului de Stat american.

16 afișări
Imaginea articolului Egiptul cere Statelor Unite să blocheze conturile mai multor foşti oficiali de la Cairo

Egiptul cere Statelor Unite să blocheze conturile mai multor foşti oficiali de la Cairo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a precizat că solicitarea egipteană nu vizează şi averea fostului preşedinte Hosni Mubarak.

"Am primit solicitări privind conturile altor foşti oficiali", a afirmat oficialul citat.

Autorităţile de la Cairo au solicitat deja mai multor ţări europene, printre care se numără Germania, Marea Britanie şi Franţa, să îngheţe averile foştilor responsabili ai regimului Mubarak, însă nu au formulat cereri privind bunurile şi fondurile acestuia. Solicitările egiptene urmează să fie discutate marţi, în cursul unei reuniuni a miniştrilor de Finanţe din ţările UE.

Autorităţile elveţiene au anunţat încă de vineri că a decis să blocheze bunurile pe care le-ar putea deţine Mubarak şi membrii anturajului său în Elveţia.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lanseaza acum! Citeste noutatile la cald.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici