Egiptul şi Arabia Saudită intenţionează să desfăşoare manevre militare pe teritoriul saudit

Egiptul a anunţat marţi că a discutat cu Arabia Saudită pe tema desfăşurării "unor manevre militare de amploare" pe teritoriul saudit împreună cu alte ţări din Golf.

209 afișări
Imaginea articolului Egiptul şi Arabia Saudită intenţionează să desfăşoare manevre militare pe teritoriul saudit

Egiptul şi Arabia Saudită intenţionează să desfăşoare manevre militare pe teritoriul saudit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele egiptean Abdel Fatah el-Sisi şi ministrul saudit al Apărării, prinţul Mohammed bin Salman, au decis, la Cairo, să formeze "o comisie militară comună pentru a discuta asupra efectuării unor manevre strategice de amploare pe teritoriul Arabiei Saudite, cu participarea unei forţe arabe alcătuite din trupe egiptene, saudite şi aparţinând unor state din Golf", a precizat preşedinţia egipteană într-un comunicat.

Cei doi lideri au remarcat de asemenea progresele înregistrate de coaliţia internaţională condusă de Arabia Saudită împotriva rebelilor huthi din Yemen.

Egiptul participă la campania militară din Yemen cu forţe navale şi aeriene şi intenţionează să trimită trupe terestre în caz de necesitate.

Securitatea zonei Golfului şi a Mării Roşii constituie o "linie roşie" pentru Cairo.

Preşedinţia egipteană nu a oferit detalii despre data de lansare şi conţinutul manevrelor militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici