Eliberarea jurnalistului Mohamed Fahmy este "iminentă", a afirmat ministrul canadian de Externe

Eliberarea jurnalistului egipteano-canadian Mohamed Fahmy este "iminentă", a declarat luni pentru CBC ministrul canadian de Externe John Baird, relatează Le Figaro în ediţia electronică.

142 afișări
Imaginea articolului Eliberarea jurnalistului Mohamed Fahmy este "iminentă", a afirmat ministrul canadian de Externe

Eliberarea jurnalistului Mohamed Fahmy este "iminentă", a afirmat ministrul canadian de Externe

Purtătorul său de cuvânt, Adam Hodge, a confirmat declaraţiile făcute de ministrul canadian unui jurnalist al televiziunii publice, însă nu a vrut să ofere mai multe detalii legate de eliberarea jurnalistului postului Al-Jazeera, cu sediul în Qatar.

Mohamed Fahmy, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat împreună cu alţi doi colegi în decembrie 2013.

Cei trei jurnalişti au fost condamnaţi în iunie 2014 la pedepse cuprinse între şapte şi zece ani de închisoare, fiind acuzaţi că au "difuzat informaţii false" în "sprijinul" Fraţilor Musulmani, confreria din care provine fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi.

Jurnalistul Peter Greste a fost eliberat şi expulzat din Egipt duminică, în timp ce jurnalistul egiptean Baher Mohamed rămâne în continuare în închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici