Elveţia, reacţie după ce s-a anunţat că Geneva va găzdui întâlnirea dintre Biden şi Putin

  • Preşedintele Elveţiei este încântat de găzduirea întâlnirii Joe Biden - Vladimir Putin şi speră că summitul va fi un succes.
  • Guy Parmelin: "Sper că discuţiile vor fi fructuoase pentru ambele ţări şi pentru comunitatea internaţională."
  • Preşedintele american, Joe Biden, se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Geneva, pe 16 iunie.
1681 afișări
Imaginea articolului Elveţia, reacţie după ce s-a anunţat că Geneva va găzdui întâlnirea dintre Biden şi Putin

Elveţia, recţie după ce s-a anunţat că Geneva va găzdui întâlnirea dintre Biden şi Putin

Preşedintele Elveţiei, Guy Parmelin, a salutat deciziile Statelor Unite şi Rusiei de organizare la Geneva a întâlnirii preşedinţilor american şi rus, Joseph Biden şi Vladimir Putin, exprimând speranţa că summitul va avea rezultate benefice pentru comunitatea internaţională.
 
"Sunt foarte fericit că Elveţia găzduieşte summitul preşedintelui american, Joe Biden, cu preşedintele rus, Vladimir Putin. Sper că discuţiile vor fi fructuoase pentru ambele ţări şi pentru comunitatea internaţională", a declarat preşedintele Guy Parmelin, prin Twitter.
 
 
"Cei doi lideri vor discuta despre toată seria de probleme presante, în contextul în care încercăm să restabilim predictibilitatea şi stabilitatea în relaţia SUA-Rusia", a transmis Preşedinţia SUA, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu, vizualizat de MEDIAFAX.
 
Preşedinţia Rusiei a confirmat întrevederea. "Intenţionăm să discutăm despre starea actuală şi despre perspectivele continuării dezvoltării relaţiilor ruso-americane, a temelor de stabilitate strategică, precum şi a problemelor punctuale din agenda internaţională, inclusiv despre interacţiunile în combaterea pandemiei şi în rezolvarea conflictelor regionale", a transmis Kremlinul.
 
Administraţia Joseph Biden a anunţat în mai multe rânduri că vrea o relaţie "stabilă şi predictibilă" cu Moscova, în contextul acuzaţiilor privind ingerinţele electorale ruse şi a atacurilor cibernetice "SolarWinds". Washingtonul a denunţat condamnarea liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, precum şi activităţile militare ruse în apropierea Ucrainei.
 
La rândul său, Rusia este nemulţumită de activităţile militare americane în Europa. Rusia şi-a retras pentru consultări, în martie, ambasadorul din SUA, după ce preşedintele american, Joseph Biden, l-a catalogat "criminal" pe Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici