Emmanuel Macron: Franţa a alimentat extremismul prin abandonarea zonelor sărace

Statul francez a alimentat extremismul prin abandonarea celor mai sărace regiuni ale sale, a declarat preşedintele Franţei, Emmanul Macron, adăugând că vor fi luate noi măsuri pentru a rezolva problema, relatează site-ul postului France24.

575 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron: Franţa a alimentat extremismul prin abandonarea zonelor sărace

Emmanuel Macron: Franţa a alimentat extremismul prin abandonarea zonelor sărace

Promisiunea face parte din planul lui Macron, anunţat miercuri, care se va concentra pe suburbiile cu familii afectate de crime sau şomaj. El a criticat guvernele anterioare, spunând că nerespectarea responsabilităţilor faţă de îmbunătăţirea zonelor subdezvoltate a dus la amplificarea extremismului.

Preşedintele a declarat că guvernul său va prezenta 15 măsuri pentru a rezolva problema şi va închide "structurile inacceptabile" care promovează radicalismul şi care încearcă să despartă Franţa în două tabere.

Mulţi extremişti care au avut Franţa ca ţintă pentru atacuri au fost crescuţi în centre sociale şi radicalizaţi acolo, a adăugat Emmanuel Macron.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici