Emmanuel Macron va avea marţi o întâlnire oficială cu Theresa May pentru a discuta despre Brexit

Preşedintele francez Emmanuel Macron va avea o întâlnire oficială cu prim-ministrul britanic Theresa May, marţi seară, la Paris, pentru a discuta despre Brexit, au anunţat reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale franceze, citaţi de Reuters.

190 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron va avea marţi o întâlnire oficială cu Theresa May pentru a discuta despre Brexit

Emmanuel Macron va avea marţi o întâlnire oficială cu Theresa May

Prim-ministrul Theresa May va face o vizită oficială marţi şi în Berlin, pentru a discuta cu cancelarul german Angela Merkel, a anunţat luni un oficial guvernamental german.

Întâlnirile cu cei doi lideri europeni vin după mai multe zile de discuţii între Theresa May şi Jeremy Corbyn, liderul opoziţiei din Marea Britanie, menite să ajute la depăşirea impasului în care se află Brexit.

Negocierile dintre cei doi au loc în contextul în care ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar ar urma să aibă loc pe 12 aprilie, iar Guvernul May nu a reuşit să convingă Parlamentul să adopte un acord cu Uniunea Europeană în această privinţă.

Decizia privind data ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi luată de liderii europeni în cadrul summitului extraordinar pe tema Brexit, convocat de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, care va începe miercuri.

Guvernul Theresa May a cerut din nou vineri amânarea Brexit până pe 30 iunie, pentru a evita ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord pe 12 aprilie. Potrivit deciziilor din acest moment, Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 12 aprilie, fără niciun acord Brexit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici