Tayyip Erdogan va discuta cu Vladimir Putin despre o posibilă operaţiune militară în Siria

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat că intenţionează să discute despre o posibilă operaţiune militară în Siria cu omologul său rus Vladimir Putin, în cadrul vizitei oficiale pe care o va efectua la Moscova, relatează site-ul agenţiei Reuters.

716 afișări
Imaginea articolului Tayyip Erdogan va discuta cu Vladimir Putin despre o posibilă operaţiune militară în Siria

Tayyip Erdogan va discuta cu Vladimir Putin despre o posibilă operaţiune militară în Siria

"Suntem complet pregătiţi. Am făcut toate pregătirile necesare în regiunile din apropierea frontierei cu Siria. Voi discuta despre acest lucru în cadrul întâlnirii cu Putin", a declarat Erdogan.

Turcia a desfăşurat deja două operaţiuni militare în Siria: Ramura de măslin şi Scutul Eufratului Ankara continuă să menţină mai mulţi militari în regiune de frontieră.

În luna martie, Turcia şi Rusia au iniţiat misiuni comune de patrulare în regiunea Tal Rifaat, situată în nordul Siriei şi aflată sub controlul miliţiilor kurde.

Regiunea Tal Rifaat, situată la nord de Alep, este sub controlul Unităţilor Populare de Protecţie (YPG), o grupare insurgentă siriană aliată cu Statele Unite, dar considerată "teroristă" de Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici