Epidemia de E.coli, cea mai gravă de acest tip din lume

Epidemia care a provocat moartea a 35 de persoane în Europa, cauzată de o formă virulentă a bacteriei E.coli enterohemoragică (Eceh), este cea mai gravă de acest tip înregistrată până în prezent, a anunţat duminică un institut sanitar.

1737 afișări
Imaginea articolului Epidemia de E.coli, cea mai gravă de acest tip din lume

Epidemia de E.coli, cea mai gravă de acest tip din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Până în prezent, acest val de cazuri de Eceh şi de sindrom hemolitic şi uremic (SHU) din Germania este cel mai important înregistrat în lume", a afirmat o purtătoare de cuvânt a Institutului federal pentru evaluarea riscurilor (BfR), Nele Boehme.

Bacteria Eceh a provocat moartea a 34 de persoane în Germania şi a uneia în Suedia.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) menţionează 3.255 de îmbolnăviri confirmate sau suspecte, în 16 ţări (Germania, Danemarca, Suedia, Austria, Canada, Franţa, Cehia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite). Potrivit OMS, cu cinci excepţii, toate cazurile au legătură cu Germania.

După săptămâni de incertitudini, autorităţile germane au identificat vineri originea contaminării, care a fost confirmată sâmbătă: seminţe germinate provenite de la o fermă bio din nordul Germaniei, Gaertnerhof din Bienenbuettel. Exploataţia a fost închisă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici