Erdogan leagă aderarea Suediei la NATO de primirea Turciei în UE

Preşedintele Turciei a făcut o declaraţie prin care a legat aderarea Suediei la NATO de primirea ţării sale în UE. Turcia a fost mulţi ani candidat la aderarea UE, dar procedura nu a fost dusă la bun sfârşit deoarece ţara nu a îndeplinit mai multe condiţii.

580 afișări
Imaginea articolului Erdogan leagă aderarea Suediei la NATO de primirea Turciei în UE

Erdogan leagă aderarea Suediei la NATO de primirea Turciei în UE

Preşedintele Tayyip Erdogan a declarat luni că Uniunea Europeană ar trebui să deschidă calea pentru aderarea Turciei la blocul comunitar înainte ca parlamentul turc să aprobe intrarea Suediei în alianţa militară NATO, potrivit Reuters.

Declaraţia a fost făcută înainte de plecarea sa la summitul NATO de la Vilnius. Erdogan a declarat că aderarea Suediei depinde de punerea în aplicare a unui acord încheiat vara trecută în timpul summitului alianţei de la Madrid, adăugând că nimeni nu ar trebui să se aştepte la compromisuri din partea Ankarei.

Erdogan a mai spus că sfârşitul războiului dintre Ucraina şi Rusia va uşura procesul de aderare a Kievului la NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
erdogan,
aderare,
suedia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici