Erdogan: Turcia ar putea reconsidera achiziţiile de gaze din Rusia, după violarea spaţiului aerian

Turcia ar putea reconsidera achiziţiile de gaze din Rusia, din cauza incidentului în care un avion rus a intrat în spaţiul aerian turc în timpul unei operaţiuni împotriva Statului Islamic în Siria, a declarat joi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de Sputnik.

1325 afișări
Imaginea articolului Erdogan: Turcia ar putea reconsidera achiziţiile de gaze din Rusia, după violarea spaţiului aerian

Erdogan: Turcia ar putea reconsidera achiziţiile de gaze din Rusia, după violarea spaţiului aerian (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Ministerul turc de Externe a anunţat luni că un avion militar rus a încălcat spaţiul aerian al Turciei, în apropierea Siriei, pe 3 octombrie. Ulterior, Ministerul rus al Apărării a confirmat că pe 3 octombrie un avion Su-30 Flanker a intrat pentru scurt timp în spaţiul aerian al Turciei, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

"Rusia ar trebui să fie sensibilă la aceste probleme. Suntem principalul cumpărător de gaze naturale ruseşti. Pierderea Turciei ar fi o pierdere serioasă pentru Rusia", a spus Erdogan, avertizând că Turcia poate cumpăra gaze din altă parte.

Turcia s-a plâns luni seara târziu că un avion rusesc de război i-a încălcat spaţiul aerian, duminică, o a doua astfel de încălcare în ultimele zile, ceea ce a determinat Ankara să-l convoace din nou pe ambasadorul Moscovei.

Prima incursiune, sâmbătă, a determinat Statele Unite şi NATO să acuze Rusia, iar Ankara să ameninţe cu un răspuns, amplificând perspectivele unei confruntări directe între foştii inamici din Războiul Rece.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici