Eric Besson: Franţa a repatriat aproape 20.000 de persoane anul acesta

Ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, a prezentat luni un bilanţ al acţiunilor întreprinse în primele opt luni ale anului 2010, precizând că au fost repatriaţi 19.024 de străini aflaţi în situaţie ilegală, relatează site-ul 20minutes.fr.

20 afișări
Imaginea articolului Eric Besson: Franţa a repatriat aproape 20.000 de persoane anul acesta

Eric Besson: Franţa a repatriat aproape 20.000 de persoane anul acesta (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Pentru moment, au fost repatriaţi 19.042 de străini aflaţi în situaţie ilegală, mai puţini decât în primele opt luni ale lui 2009, când au fost repatriaţi aproximativ 19.456 de imigranţi ilegali. Însă obiectivul de 28.000 de expulzări ar urma să fie atins până la sfârşitul anului, a subliniat ministrul Imigraţiei, într-o conferinţă de presă.

Besson precizează că, în acest an, numărul repatrierilor voluntare a crescut cu 14,7 la sută, ajungând la 6.020 de cazuri.

De asemenea, numărul de naturalizări a crescut cu 15,2 la sută, la 67.300, faţă de 58.400, în 2009, a adăugat Besson.

În ceea ce priveşte expulzarea romilor, ministrul a anunţat că următoarele zboruri către România sunt prevăzute la 14, 16 şi 30 septembrie.

Prezentarea acestui bilanţ intervine în contextul unei polimici cu privire la o circulară emisă de Ministerul Afacerilor Interne, care ar viza explicit desfiinţarea taberelor ilegale de romi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici