Ambasadorul francez la Sofia: Romii nu sunt deportaţi, ci "îndrumaţi către rudele lor"

Ambasadorul francez în Bulgaria, Etienne de Poncins, a declarat că Franţa nu îi deportează pe cetăţenii romi din România şi Bulgaria, ci îi "îndrumă către rudele lor", relatează site-ul Novinite.com.

49 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul francez la Sofia: Romii nu sunt deportaţi, ci "îndrumaţi către rudele lor"

Ambasadorul francez la Sofia: Romii nu sunt deportaţi, ci "îndrumaţi către rudele lor" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu pentru postul public bulgar de televiziune, ambasadorul s-a declarat nemulţumit de cuvântul "deportare", explicând că măsurile adoptate de Franţa pentru expulzarea romilor în ţările de origine nu trebuie considerate drept deportare, ci mai degrabă ca o "îndrumare către rudele lor" a persoanelor care au încălcat legile.

Ambasadorul a explicat că cine vrea să stea mai mult de trei luni în Franţa ar trebui să îndeplinească anumite criterii. "Nu există standarde duble în legislaţia franceză", a precizat Poncins.

În opinia sa, principala problemă este integrarea romilor în Bulgaria. El a explicat că a vizitat mai multe cartiere de romi, iar condiţiile de acolo erau foarte proaste. "Bulgaria primeşte şi va primi multe fonduri pentru integrarea romilor şi ar trebui să le folosească eficient", a adăugat el.

Ambasadorul a apreciat că Sofia şi Parisul ar trebui să ceară Comisiei Europene o strategie pentru integrarea romilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici