Eroul din Siria: Adolescentul de 17 ani care şi-a riscat viaţa pentru a salva o femeie rănită - VIDEO

Un adolescent în vârstă de 17 ani din Siria şi-a riscat viaţa în oraşul Alep, aflat în plin bombardament, pentru a salva viaţa unei femei care zăcea rănită în mijlocul străzii.

1121 afișări
Imaginea articolului Eroul din Siria: Adolescentul de 17 ani care şi-a riscat viaţa pentru a salva o femeie rănită - VIDEO

Eroul din Siria: Adolescentul de 17 ani care şi-a riscat viaţa pentru a salva o femeie rănită

"Sinţeam că este încă în viaţă. Voiam să o salvăm, să o ducem la un spital", a mărturisit adolescentul mai târziu pentru CNN.

Imaginile difuzate de CNN îl arată pe băiat care se târăşte pe jos, în timp ce pe fundal se aud focuri de armă şi apelul unui bărbat care spune: "Acoperiţi-l. Cineva să îl acopere". Abdul a reuşit să o lege pe femeie cu o sfoară, iar rebelii au tras-o pe aceasta din bătaia focului de arme.

În ciuda eforturilor tânărului de 17 ani, femeia a murit.

"Mi-am spus că dacă voi muri, este voinţa lui Dumnezeu să mor alături de această femeie", spune tânărul, care se întreabă dacă viaţa femeii ar fi putut fi salvată dacă ajungea mai repede la aceasta.

Până de curând, Abdul a lucrat la o brutărie, însă în prezent, ca mii de alţi tineri, îşi pune viaţa în pericol pe străzi: "Nu sunt un erou. Sunt la fel ca toţi ceilalţi", spune tânărul.

Femeia rănită mergea pe stradă alături de fiul ei când a fost împuşcată. Conform reporterului CNN Arwa Damon, astfel de atacuri sunt frecvente pe străzile din Alep.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat pe 6 decembrie că violenţele din Siria s-au soldat cu moartea a peste 42.000 de oameni, majoritatea civili, de la începutul revoltelor împotriva regimului Bashar Al-Assad, în martie 2011.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici