ERUPŢII VULCANICE în Indonezia: Coloane de cenuşă de până la opt kilometri altitudine - FOTO

Unul dintre cei mai periculoşi vulcani din lume a intrat în erupţie luni, în Indonezia, iar altul continua să emită coloane de cenuşă care atingeau până la opt kilometri altitudine, au anunţat surse oficiale.

941 afișări
Imaginea articolului ERUPŢII VULCANICE în Indonezia: Coloane de cenuşă de până la opt kilometri altitudine - FOTO

ERUPŢII VULCANICE în Indonezia: Coloane de cenuşă de până la opt kilometri altitudine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vulcanul Merapi, pe Insula Java (centru), care a provocat moartea a 350 de persoane la sfârşitul lui 2010, a intrat în erupţie luni dimineaţa, emiţând o coloană de fum înaltă de aproximativ doi kilometri, a anunţat Sutopo Purwo Nugroho, directorul Agenţiei naţionale pentru gestionarea catastrofelor.

Aproximativ 600 de familii s-au retras în refugii, însă o mare parte dintre ele s-au întors acasă în cursul zilei, a precizat el, subliniind că ameninţarea nu este iminentă.

Merapi este cel mai activ vulcan din Indonezia. El a ucis peste 350 de persoane într-o serie de erupţii în 2010.

În paralel, erupţia vulcanului Sinabung, situat în nordul Insulei Sumatra (nord-vest) continuă de la jumătatea lui septembrie. Vulcanul emite o coloană de cenuşă care a ajuns luni până la opt kilometri înălţime, potrivit Centrului indonezian pentru catastrofe geologice şi vulcanologice.

Zboruri au fost redirecţionate, a anunţat Ministerul Transporturilor.

Această erupţie a provocat deplasarea a peste 5.000 de persoane, potrivit Centrului.

Vulcanul Sinabung, care era un vulcan adormit de aproape un secol, s-a trezit la activitate în august şi apoi în septembrie 2010, oblignd aproximativ 12.000 de persoane să se refugieze din regiune.

Arhipelagul indonezian, situat pe Centura de Foc a Pacificului, este ţara cu cel mai mare număr de vulcani activi din lume (129).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici