Estul Statelor Unite este paralizat de zapadă - FOTO

Cel puţin 15 persoane au murit, majoritatea în accidente rutiere produse din cauza viscolului care paralizează o mare parte din estul Statelor Unite.

531 afișări
Imaginea articolului Estul Statelor Unite este paralizat de zapadă - FOTO

Estul Statelor Unite este paralizat de zapadă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul episod dintr-o iarnă deosebit de aspră pentru estul american a afectat începând de miercuri statele Georgia, South Carolina şi North Carolina, iar apoi s-a îndreptat spre nordul ţării.

Peste 2.300 de militari din Garda Naţională au fost mobilizaţi joi în şapte state, pentru a sprijini echipele de intervenţie, a anunţat Pentagonul.

Potrivit Departamentului pentru Energie, aproape 800.000 de locuinţe şi companii erau lipsite de energie electrică în 11 state, în special în sudul şi estul ţării.

În acelaşi timp, 6.850 de zboruri erau anulate joi, potrivit site-ului FlightAware.com.

La Washington, circulaţia se desfăşoară cu dificultate, din cauza stratului de 30 de centimetri de zăpadă depus în timpul nopţii, iar autorităţile au decis închiderea şcolilor şi a instituţiilor publice în cursul zilei de vineri.

La New York, unde are loc săptămâna modei, a fost emisă o alertă de furtună până vineri la ora locală 6.00 (13.00, ora României).

Din cauza condiţiilor metorologice, vicepreşedintele Joe Biden şi-a anulat o deplasare, iar briefingul de presă de la Casa Albă a fost anulat.

Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri stare de urgenţă în 45 de comitate din Georgia şi South Carolina, ceea ce permite serviciilor federale responsabile de situaţii de urgenţă să intervină.

Zăpada a efectat 49 din cele 50 de state americane, în afară de Florida, potrivit serviciilor americane de meteorologie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici