„Evitaţi să folosiţi cuptorul cu microunde pentru internet mai rapid”. Ce sfaturi primesc britanicii de la autorităţi

După ce şcolile, fabricile şi spaţiile de birouri s-au închis în Marea Britanie pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, autorităţile vin cu câteva sfaturi pentru oamenii izolaţi în casă, care folosesc internetul.

4932 afișări
Imaginea articolului „Evitaţi să folosiţi cuptorul cu microunde pentru internet mai rapid”. Ce sfaturi primesc britanicii de la autorităţi

Foto: Profimedia

În căutarea unui mod de a se distra, de a ţine legătura cu prietenii sau de a lucra de acasă, folosirea internetului a crescut 20% în ultima perioadă în Regatul Unit, potrivit BBC.
 
Oficiulul Comunicaţiilor britanic, Ofcom, le-a transmis cetăţenilor cum pot proceda pentru ca internetul lor să funcţioneze optim.
 
„Ştiaţi că un cuptor cu microunde poate reduce semnalul wi-fi? Aşa că nu folosiţi cuptoarele cu microunde atunci când efectuaţi apeluri video, vă uitaţi la videoclipuri HD sau faceţi ceva important online”, a transmis Oficiul Comunicaţiilor britanic.
 
Autoritatea îi sfătuieşte pe oameni să poziţioneze routerul de internet cât mai departe de dispozitive care ar putea interfera cu semnalul. Printre acestea se numără: telefoane fixe fără fir, monitoare pentru bebeluşi, lămpi cu halogen, televizoare, monitoare, difuzoare.
 
De asemenea, e indicat ca, atunci când este posibil, să se efectueze apeluri pe telefoanele fixe şi ca wi-fi-ul să fie închis de pe dispozitivele care nu sunt folosite.
 
„Cu cât aveţi mai multe dispozitive conectate la acelaşi internet wireless, cu atât viteza va scădea”, transmite Ofcom.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici