Evo Morales nu va putea candida la următoarele alegeri prezidenţiale din Bolivia

Preşedintele interimar al Boliviei, Jeanine Áñez, a declarat joi că fostul preşedinte al ţării, Evo Morales, care a demisionat şi a primit azil politic în Mexic, nu va putea candida în cadrul viitoarelor alegeri prezidenţiale, informează Reuters.

286 afișări
Imaginea articolului Evo Morales nu va putea candida la următoarele alegeri prezidenţiale din Bolivia

Evo Morales nu va putea candida la următoarele alegeri prezidenţiale din Bolivia

Áñez, în vârstă de 52 de ani, care a devenit marţi preşedinte interimar, încearcă să calmeze situaţia politică şi socială din Bolivia, ţară care se confruntă cu proteste de amploare după alegerile din 20 octombrie, pe care Morales le-a câştigat, dar despre care opoziţia susţine că ar fi fost fraudate.

Evo Morales a demisionat duminică în urma unui audit care a descoperit nereguli în privinţa scrutinului, iar Armata i-a retras sprijinul acestuia şi i-a solicitat să demisioneze pentru detensionarea situaţiei.

„Evo Morales nu se califică pentru a candida pentru un al patrulea mandat”, a declarat joi Áñez în cadrul unei conferinţe de presă. Ea a adăugat că Morales nu va putea candida deoarece nu şi-a respectat atribuţiile şi a provocat tulburări sociale. Cu toate acestea, preşedintele interimar a declarat că partidul lui Morales va putea să îşi înscrie candidatul pentru funcţia de preşedinte.

„Ar trebui să înceapă să îşi caute un candidat”, a declarat ea.

Din Mexic, Morales a făcut apel pe Twitter la dialog şi a făcut o solicitare către ONU şi Biserica Catolica pentru ca cele două instituţii să ajute la găsirea unei soluţii pentru Bolivia.

Organizaţia Naţiunilor Unite s-a declarat „profund îngrijorată” faţă de situaţia din Bolivia şi a anunţat că va trimite un emisar săptămâna aceasta în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici