Existenţa unui „al treilea sex”, recunoscută într-o ţară dezvoltată din Uniunea Europeană. Cum se va numi acesta

Germania a devenit, vineri, prima ţară europeană care recunoaşte existenţa unui "al treilea sex" în documentele de stare civilă, după ce Bundestag - camera inferioară a parlamentului de la Berlin - a votat pentru introducerea noţiunii în legislaţie, potrivit huffingtonpost.fr.

14106 afișări
Imaginea articolului Existenţa unui „al treilea sex”, recunoscută într-o ţară dezvoltată din Uniunea Europeană. Cum se va numi acesta

Prima ţară europeană care recunoaşte existenţa unui "al treilea sex" în acte

Această dispoziţie există deja în legislaţiile altor ţări, precum Australia, India, Nepal şi Noua Zeelandă.

Proiectul de lege înaintat de marea coaliţie dintre conservatori şi social-democraţi a fost votat doar de deputaţii majorităţii.

Liberalii, în schimb, au fost de părere că textul nu este complet, mai ales din cauza faptului că apartenenţa la acest "al treilea sex" trebuie dovedită printr-o adeverinţă medicală sau printr-o declaraţie pe proprie răspundere.

Tribunalul constituţional federal german a cerut, pe 8 noiembrie, ca în documentele administrative să poată fi înscrisă o altă menţiune decât "bărbat" sau "femeie". Tribunalul a dat ca termen sfârşitul anului 2018 pentru ca deputaţii să se exprime asupra acestei menţiuni, care va fi adăugată în registrele de naşteri.

Din mai 2013, în Germania există posibilitatea de a nu completa în acte câmpul dedicat sexului.

În mai 2018, în Olanda, un cetăţean a obţinut în justiţie dreptul de a nu fi identificat în actul de naştere ca bărbat sau femeie.

Potrivit statisticilor ONU, între 0,05% şi 1,7% din populaţia mondială se declară intersex.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici