Exit Poll: Conservatorii Croaţiei conduc în alegerile parlamentare

  • HDZ câştigă cele mai multe locuri în parlament, dar nu obţine majoritatea absolută necesară pentru formarea unui Guvern.
  • Coaliţia de centru-stânga condusă de Social Democraţi ocupă locul al doilea în rezultatele sondajului, obţinând 44 de locuri.
  • Mişcarea de dreapta Homeland Movement se clasează pe locul trei, cu 13 locuri în Adunarea Parlamentară.
187 afișări
Imaginea articolului Exit Poll: Conservatorii Croaţiei conduc în alegerile parlamentare

Exit Poll: Conservatorii Croaţiei conduc în alegerile parlamentare

Partidul conservator aflat la putere din Croaţia, HDZ, a obţinut avansul în alegerile parlamentare de miercuri, câştigând cele mai multe locuri, dar nu suficiente pentru majoritatea absolută necesară pentru formarea unui guvern, conform unui exit poll.

HDZ a câştigat 58 de locuri în adunarea de 151 de membri, arată sondajul realizat de agenţia Ipsos. Sondajul a indicat că o coaliţie de centru-stânga condusă de Social Democraţi (SDP) a obţinut 44 de locuri, urmată de mişcarea de dreapta Homeland Movement (DP) cu 13 locuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici