Experţii elveţieni nu pot spune că poloniul l-a ucis pe Arafat, dar nici nu pot exclude acest lucru: "Poloniul găsit implică intervenţia unei părţi terţe"

Analizele ştiinţifice efectuate în Elveţia nu permit să se afirme că poloniul a cauzat moartea liderului Yasser Arafat, dar nici să se excludă acest lucru, au oferit asigurări experţi elveţieni joi. Tot ei susţin, însă, că dozele de poloniu găsite în cadavrul şi bunurile personale ale lui Yasser Arafat "implică neapărat intervenţia unei părţi terţe".

188 afișări
Imaginea articolului Experţii elveţieni nu pot spune că poloniul l-a ucis pe Arafat, dar nici nu pot exclude acest lucru: "Poloniul găsit implică intervenţia unei părţi terţe"

Experţii elveţieni nu pot spune că poloniul l-a ucis pe Arafat, dar nici nu pot exclude acest lucru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu putem spune că poloniul a fost sursa morţii lui Arafat, dar nici nu se poate exclude" , a declarat profesorul François Bochud, directorul Institutului de radiofizică aplicată.

Experţii au măsurat doze până la 20 de ori mai mari faţă de cele constatate în mod normal. "Aceasta implică neapărat intervenţia unei părţi terţe", a declarat profesorul François Bochud, directorul Institutului de radiofizică aplicată, în cadrul unei conferinţă de presă.

"Rezultatele noastre susţin cu prudenţă ipoteza otrăvirii", a mai spus profesorul Bochud.

"Nu putem spune că poloniul a fost sursa morţii" lui Arafat, a subliniat el. Dar "nici nu se poate exclude", a adăugat profesorul elveţian, amintind că analizele sunt efectuate după aproape nouă ani de la decesul liderului palestinian.

Potrivit colegului său, profesorul Patrice Mangin, directorul Centrului Universitar Romand de Medicină Legală, dacă experţii ar avea la dispoziţie eşantioane biologice ale liderului palestinian prelevate imediat după moartea sa, pe 11 noiembrie 2004, într-un spital din regiunea pariziană, ei ar fi mai siguri în privinţa ipoteze otrăvirii, dar acestea nu mai există.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici