Explozie la o bază militară din Iran

O explozie s-a produs sâmbătă la o bază militară situată în vestul Teheranului, a anunţat un oficial iranian citat de presa locală.

338 afișări

Iniţial s-a crezut că explozia s-a produs la o staţie de benzină, dar aceasta a avut loc de fapt "într-o bază militară" de la vest de capitală, a declarat Alireza Janeh, responsabil de securitate pe lângă guvernatorul Teheranului, citat de agenţia ISNA.

Explozia a avut loc la depozitul de muniţie al unei baze militare a Gardienilor Revoluţiei, situat la circa 20 de kilometri vest de Teheran, potrivit mai multor oficiali iranieni citaţi de presă, dar pentru moment nu au fost anunţate victime.

"Explozia a avut loc la o bază militară situată în apropiere de Malard şi Sharyar", două localităţi situate la periferia vestică a Teheranului, "unde a explodat o mare cantitate de muniţie", a precizat, fără să ofere alte detalii, deputatul acestui disrict, Haossein Garousi, pe site-ul de Internet al Parlamentului.

Depozitul de muniţie care a explodat aparţine Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică de elită a regimului iranian, a precizat la rândul său site-ul Pasdaran, fără a oferi detalii, dar anunţând că va publica în curând noi informaţii.

Explozia a fost resimţită în cartierele din vestul Teheranului, potrivit mai multor mărturii, şi a fost auzită până în centrul capitalei iraniene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici