Explozie la o uzină de armament din Muntenegru, soldată cu un mort şi mai mulţi răniţi

O persoană a murit şi mai multe au fost rănite, într-o explozie produsă duminică la o uzină de armament din Muntenegru, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty în pagina electronică.

189 afișări
Imaginea articolului Explozie la o uzină de armament din Muntenegru, soldată cu un mort şi mai mulţi răniţi

Explozie la o uzină de armament din Muntenegru, soldată cu un mort şi mai mulţi răniţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al poliţiei, o explozie s-a produs duminică la uzina de Produse Aerospaţiale şi de Apărare Tara, din oraşul Mojkovaţ, situată în nordul ţării.

Poliţia a precizat că a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii deflagraţiei, fără a oferi alte detalii.

Aceasta este cea de-a treia explozie înregistrată la uzina Tara de la începutul lui 2014.

În deflagraţiile precedente, şapte persoane au fost rănite grav, iar anchetele au stabilit că nu au fost respectate regulile de siguranţă.

Uzina Tara produce pistoale şi puşti, precum şi armament pentru poliţie. De asemenea, uzina vinde echipament militar unor clienţi din Uniunea Europeană, Statele Unite, Canada şi din regiunea Balcanilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici