EXPLOZII într-o uzină de armament din Doneţk, provocate de OBUZE lansate de armata ucraineană - surse

Mai multe explozii au avut loc, sâmbătă dimineaţă, la o uzină de armament din regiunea separatistă ucraineană Doneţk, afirmă surse citate de AFP. Exploziile au fost provocate de obuze lansate de armata ucraineană, potrivit unor surse citate de agenţia rusă RIA Novosti.

867 afișări
Imaginea articolului EXPLOZII într-o uzină de armament din Doneţk, provocate de OBUZE lansate de armata ucraineană - surse

EXPLOZII într-o uzină de armament din Doneţk - surse (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

Primele explozii au fost auzite la ora 9.45 (9.45, ora României), au declarat martori.

O nouă serie de explozii puternice au avut loc la ora 11.30 (11.30, ora României), degajând fum de culoarea albă.

Uzina, un complex de armament datând din perioada sovietică, este situată într-o zonă din Doneţk aflată sub controlul insurgenţilor proruşi, la circa zece kilometri de aeroportul regional.

Potrivit unor surse citate de agenţia rusă RIA Novosti, exploziile au fost provocate de obuze lansate de armata ucraineană. Martori susţin că obuzele au atins muniţii depozitate, care au explodat.

Unităţi ale armatei ucrainene sunt staţionate în apropierea satului Hanzhonkovo, de unde au lansat atacul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici