EXPLOZIILE de la Dortmund: Poliţia germană analizează ipoteza unui legături cu terorismul islamic. SCRISOARE de revendicare, la locul incidentului

Ancheta privind cele trei explozii care au vizat autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund "explorează toate direcţiile", a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei germane, precizând că toate scenariile rămân "deschise", informează The Associated Press.

1369 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIILE de la Dortmund: Poliţia germană analizează ipoteza unui legături cu terorismul islamic. SCRISOARE de revendicare, la locul incidentului

EXPLOZIILE de la Dortmund: Poliţia germană explorează toate "explorează toate direcţiile",oate scenariile rămân "deschise" (Imagine: DPA)

"Desigur că anchetele noastre trebuie, pentru început, să meargă în toate direcţiile", a declarat Nina Vogt, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, pentru postul de televziune ZDF, adăugând că direcţia investigaţiei rămâne "deschisă".

Autorităţile pleacă de la ipoteza că cele trei explozii care s-au produs în apropierea hotelului unde era cazată echipa Borussia Dortmund ar fi fost un atac cu o ţintă precisă.

Oficialii germani au mai transmis că a descoperit o scrisoare de revendicare la locul incidentului, însă nu a oferi mai multe detalii despre conţinutul şi autenticitatea acesteia.

Poliţia germană a comunicat, miercuri, că un ofiţer a fost rănit în urma exploziilor şi este în stare de şoc. Poliţistul, aflat pe motocicleta, avea rolul de a escorta autobuzul.

Clubul de fotbal Borussia Dortmund a confirmat că fundaşul spaniol Marc Bartra a fost rănit în explozia care a vizat autocarul echipei.

Potrivit unor surse citate de presa germană, fundaşul spaniol în vârstă de 26 de ani nu are răni grave, ci doar tăieturi la mâini provocate de cioburi şi este în stare de şoc.

Meciul Borussia Dortmund - AS Monaco, în cadrul primei manşe a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, a fost reprogramat în urma exploziei care a vizat autocarul echipei germane.

Poliţia analizează ipoteza unui legături cu terorismul islamic în cazul incidentului de la Dortmund

Autorităţile analizează o posibilă legatură cu terorismul islamic în cazul atacului ce a vizat autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund, după ce în scrisoarea de revendicare găsită la locul incidentului se făcea referire la atacul de la un târg de Crăciun din Berlin, susţine presa germană.

Agenţia de ştiri Dpa, cotidianul Sueddeutsche Zeitung şi posturile WDR şi NDR relatează că în scrisoarea de revendicare se făcea referire la atentatul de la un târg de Crăciun din Berlin, dar şi la participarea aeronavelor militare germane la acţiunile coaliţiei internaţionale împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Anterior, poliţia a indicat că ancheta explorează toate direcţiile, neexcluzând ipoteza unui act terorist, dar nici cea a unei acţiuni violente a unor fani ai fotbalului.

Trei explozii au vizat, marţi seară, autocarul echipei de fotbal germane Borussia Dortmund în timp ce se deplasa spre stadion pentru disputarea partidei cu AS Monaco, un jucător şi un poliţist fiind răniţi.

Cotidianul Sueddeutsche Zeitung scrie că scrisoarea începe cu fraza "în numele lui Allah", însă experţii încearcă să stabilească autenticitatea documentului, existând posibilitatea ca autorii să încerce în mod deliberat să deruteze anchetatorii, relatează BBC News online.

Procurorul federal, care în mod normal este responsabil pentru anchetarea acţiunilor de natură teroristă, a preluat coordonarea investigaţiei în acest caz.

"Desigur că anchetele noastre trebuie, pentru început, să meargă în toate direcţiile" a declarat Nina Vogt, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, pentru postul de televziune ZDF, adăugând că direcţia investigaţiei rămâne "deschisă".

Autorităţile pleacă de la ipoteza că cele trei explozii care s-au produs în apropierea hotelului unde era cazată echipa Borussia Dortmund ar fi fost un atac cu o ţintă precisă.

Meciul Borussia Dortmund - AS Monaco, în cadrul primei manşe a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, a fost reprogramat în urma incidentului.

Roman Burki, Borussia Dortmund: Suntem şocaţi! Nimeni nu se mai gândeşte la fotbal acum

Roman Burki, portarul care ar fi trebuit s-o apere pe Borussia Dortmund de atacurile celor de la AS Monaco, în prima manşă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, a povestit despre clipele de teroare, după ce o bombă a explodat lângă autocarul echipei.

Roman Burki a relatat pentru publicaţia Blick clipele de dinainte de atac şi din momentul incidentului.

“Am părăsit hotelul la 19:15. Autocarul a intrat pe drumul principal, iar în acel moment s-a auzit un zgomot puternic, o explozie. Stăteam în ultimul rând, lângă Marc Bartra, care a fost lovit de fragmentele desprinse din geamul spart. După explozie, ne-am ghemuit şi alţii, care au putut, s-au aşezat pe podeaua autocarului. Nu ştiam dacă alte expozii urmau să se producă. Poliţia a fost pe fază, imediat la faţa locului, şi am fost în siguranţă. Suntem şocaţi! Nimeni nu se mai gândeşte la fotbal acum”, a declarat Burki pentru publicaţia din Elveţia.

Borussia Dortmund ar fi trebuit să dispute, marţi, de la 21:45 meciul din Liga Campionilor cu AS Monaco, dar imediat după ce autocarul echipei a plecat spre stadion a fost ţinta unui atac cu bombă. Marc Bartra a fost singurul rănit şi transportat la spital, iar meciul a fost amânat. UEFA a decis ca prima manşă din „dubla” cu francezii să aibă loc miercuri, de la 19:45.
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici