Extrema dreaptă finlandeză poartă discuţii pentru a se alătura guvernului de coaliţie

Negocierile care urmează să înceapă la începutul lunii mai vor include Partidul finlandez anti-imigraţie.

115 afișări
Imaginea articolului Extrema dreaptă finlandeză poartă discuţii pentru a se alătura guvernului de coaliţie

Wikipedia Commons

Prim-ministrul ales al Finlandei şi liderul Partidului Coaliţia Naţională (NCP) de centru-dreapta, Petteri Orpo, a declarat joi că va începe discuţiile pentru formarea unui guvern de coaliţie, inclusiv cu Partidul Finlandez anti-imigraţie.

„Negocierile oficiale ale guvernului... vor începe pe 2 mai... între Partidul Coaliţiei Naţionale, Partidul Finlandez, Partidul Popular Suedez şi Creştin-Democraţii”, a declarat Orpo reporterilor la Helsinki, potrivit serviciului de ştiri francez AFP. 

Noul premier care ar urma să fie desemnat refuză orice partid de stânga în cabinetul său, preferând să negocieze cu extrema dreaptă. 

Liderul conservator şi-a exprimat speranţa că se va forma un guvern până în iunie, potrivit radiodifuzorului public finlandez Yle .

Partidul lui Orpo a învins partidul aflat la putere, social-democraţii conduşi de fostul premier Sanna Marin, la alegerile de la începutul acestei luni, ceea ce a determinat-o pe acum fostul premier să demisioneze din funcţia de lider de partid. 

Partidul este acum cea mai mare forţă politică din parlamentul finlandez de 200 de locuri, cu 48 de locuri, în timp ce Partidul finlandez de extremă dreapta are 46, iar social-democraţii au 43, transmite Politico

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici