FBI ar fi avertizat MI5 că Abedi plănuia un atentat terorist pe teritoriul Marii Britanii, cu 3 luni înainte de atacul de la Manchester Arena

Agenţia britanică de informaţii, MI5, ar fi fost avertizată de omologii americani că Salman Abedi plănuia un atentat terorist pe teritoriul Marii Britanii, cu trei luni înainte de întreprinderea atacului sinucigaş de la Manchester Arena, informează surse citate de The Independent.

1597 afișări
Imaginea articolului FBI ar fi avertizat MI5 că Abedi plănuia un atentat terorist pe teritoriul Marii Britanii, cu 3 luni înainte de atacul de la Manchester Arena

FBI-ul ar fi avertizat serviciile britanice de informaţii că Abedi plănuia un atac terorist - surse

Agenţii FBI ar fi informat oficialii britanici că tânărul în vârstă de 22 de ani făcea parte dintr-o celulă teroristă a Stat Islamic din Africa de Nord şi plănuia un atac terorist în Marea Britanie.

Abedi ar fi fost plasat de SUA pe o listă de terorişti supravegheaţi, după ce a ajuns în atenţia agenţiilor serviciilor de informaţii în urma unei investigaţii asupra unui grup terorist ce opera în Libia.

”La începutul lui 2017, FBI ar fi anunţat MI5 că Abedi aparţinea unei grupări teroriste nord-africane din Manchester, ce căuta o ţintă politică în acel stat”, a declarat o sursă a serviciilor de securitate.

”Acest fapt a reieşit din interceptarea convorbirilor sale de către agenţi americani federali, ce-l investigau pe Abedi de la jumătatea lui 2016, şi din informaţii descoperite în Libia, unde familia sa avea legături cu grupări teroriste”, a adăugat acesta.

”În urma acestor informaţii, Abedi şi alţi membri ai grupării au fost cercetaţi de MI5. La acel moment se considera că Abedi plănuia asasinarea unei personalităţi politice”, a mai spus sursa.

MI5 a trebuit să răspundă unor întrebări în privinţa faptului că Abedi se afla în atenţia servicilor de informaţii, şi cu toate acestea a putut întreprinde atacul sinucigaş.

Oficiali ai agenţiei britanice de informaţii au replicat că simultan se ocupă de manevrarea a 500 investigaţii antiteroriste ce implică 3.000 de subiecţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici