Mătuşa rapperului Tupac, prima femeie inclusă de FBI pe lista celor mai căutaţi terorişti

Poliţia federală americană a anunţat joi că a adăugat prima femeie pe lista sa cu cei 25 "cei mai căutaţi terorişti", americanca Joanne Chesimard, acuzată că a ucis un poliţist în urmă cu peste 40 de ani şi suspectată că s-ar fi refugiat în Cuba.

1348 afișări
Imaginea articolului Mătuşa rapperului Tupac, prima femeie inclusă de FBI pe lista celor mai căutaţi terorişti

Mătuşa rapperului Tupac, prima femeie inclusă de FBI pe lista celor mai căutaţi terorişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Joanne Chesimard, cunoscută sub numele de Assata Shakur, aparţinea Armatei de eliberare a persoanelor de culoare, o organizaţie americană de extremă stânga care s-a angajat în anii '70 în lupta armată pentru cauza afroamericanilor.

Mătuşa rapperului Tupac Shakur, împuşcat mortal în 1996 la Las Vegas, a fost acuzată că a ucis un poliţist în New Jersey (nord-est), în timpul unui schimb de focuri la 2 mai 1973, împreună cu doi complici. După ce a fugit, Joanne Chesimard a fost arestată şi acuzată de asasinat în 1977. Condamnată la închisoare pe viaţă, ea a fugit din nou din închisoare după doi ani.

Militanta a fost reperată în Cuba în 1984, unde s-ar afla în continuare, afirmă FBI.

Joanne Chesimard "este al doilea cetăţean american inclus pe această listă" cu 25 de persoane cele mai căutate de FBI, care promite o recompensă de un milion de dolari pentru localizarea lor. New Jersey promite, de asemenea, un milion de dolari recompensă.

Un număr nedeterminat de americani căutaţi de autorităţi şi-au găsit refugiu pe insula caraibiană, potrivit FBI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici