Femeile din armata suedeză solicită sutiene speciale

Suedezele care efectuează serviciul militar solicită armatei sutiene compatibile cu condiţiile de luptă, deoarece sutienele pentru sport pe care trebuie să şi le cumpere singure se desprind prea uşor, au declarat, marţi, surse citate de AFP.

199 afișări
Imaginea articolului Femeile din armata suedeză solicită sutiene speciale

Femeile din armata suedeză solicită sutiene speciale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spre deosebire de camarazii lor bărbaţi, care beneficiază de lenjerie de corp corespunzătoare, cele circa 500 de femei din armata suedeză trebuie să-şi achiziţioneze lenjeria intimă din comerţ, potrivit Consiliului recruţilor, care joacă rolul unui sindicat.

"Femeile trebuie să-şi cumpere sutiene pentru sport de pe piaţă. Însă acestea nu sunt adaptate nici situaţiilor de luptă, nici celor de incendii şi nu sunt practice. Se desprind cu uşurinţă", a explicat Paulina Rehbinder, o purtătoare de cuvânt a Consiliului.

Ea a criticat armata pentru lipsa ei de paritate, într-o ţară considerată totuşi a fi foarte avansată în acest domeniu.

"Este un mesaj pentru femei. Trebuie să aibă la locul de muncă echipamente care funcţionează şi sunt sigure", a spus ea.

"În armata suedeză există femei de aproape treizeci de ani, însă armata nu le-a pus niciodată la dispoziţie sutiene", a precizat ea, subliniind însă că armata oferă bani militarilor pentru a-şi achiziţiona lenjeria de corp.

Lucrurile ar putea totuşi să se schimbe, deoarece în prezent este testat un sutien militar pentru cele 800-1.000 de femei care sunt aşteptate să intre în serviciul militar în 2010.

"El trebuie să fie gata până la sfârşitul acestui an sau până anul viitor", a mai spus Pauline Rehbinder.

Din 1980, în Suedia serviciul militar este deschis şi femeilor. Între 4 şi 5 la sută dintre efectivele armatei suedeze sunt femei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici