Fidel Castro îl evocă pe Hugo Chavez

Părintele Revoluţiei cubaneze Fidel Castro, ale cărui apariţii publice sunt tot mai rare, l-a primit pe jurnalistul franco-spaniol Ignacio Ramonet, cu care a vorbit despre defunctul preşedinte venezuelean Hugo Chavez, a anunţat luni un site oficial cubanez.

191 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro îl evocă pe Hugo Chavez

Fidel Castro îl evocă pe Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul acestei întâlniri "de peste două ore" la domiciliul lui Fidel Castro, în estul Havanei, cei doi au evocat "Hugo Chavez. Ma Première Vie", o carte care reuneşte conversaţii între fostul preşedinte venezuelean, decedat la 5 martie, şi jurnalist, precizează site-ul cubadebate.cu, care publică o fotografie de la întîlnire.

Jurnalistul şi Fidel Castro, care nu a vorbit public despre moartea "prietenului (său) intim" Nelson Mandela, au abordat, de asemenea, diverse "probleme de actualitate politică şi ecologică din lume", adaugă site-ul.

Ultima apariţie publică a lui Fidel Castro a avut loc pe 11 aprilie, la inaugurarea unei şcoli în cartierul în care locuieşte. El primeşte ocazional personalităţi străine, ultima fiind vicepreşedintele indian Hamid Ali Ansari, pe 31 octombrie.

Ignacio Ramonet este autorul cărţii "Cent heures avec Fidel", publicată în 2006, anul în care Fidel s-a retras de la putere din motive de sănătate şi a fost înlocuit de fratele său Raul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici