Fiica Iuliei Timoşenko: Mama va deveni sigur preşedinte

Evghenia Carr, fiica opozantei ucrainene Iulia Timoşenko, fost premier, care a fost condamnată marţi la şapte ani de închisoare, şi-a exprimat convingerea că mama sa va deveni cândva preşedinte.

641 afișări
Imaginea articolului Fiica Iuliei Timoşenko: Mama va deveni sigur preşedinte

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evghenia Carr a mai declarat că, în opinia sa, mama ei va fi eliberată în curând, sub presiunile internaţionale.

"Noi sperăm într-un rezultat pozitiv datorită presiunii exercitate din toate părţile asupra preşedintelui (Viktor Ianukovici). Sperăm că nu va dura mai mult de una sau două luni", a precizat Carr, într-un interviu acordat AFP, în biroul mamei sale din Kiev.

"Suntem pregătiţi să continuăm să o susţinem şi să luptăm pentru o decizie justă şi sperăm că în câteva zile, sau poate săptămâni, Guvernul şi preşedintele nostru vor lua măsuri corecte pentru a rezolva această problemă", a continuat ea.

Aflată în detenţie de la începutul lui august, Timoşenko a fost condamnată marţi la şapte ani de închisoare pentru "abuz de putere", o decizie denunţată de Washington şi Bruxelles, în momentul în care Kievul încearcă să obţină un Acord de Asociere cu UE.

În pofida acuzaţiilor pe care le consideră "politice", Carr dă asigurări că mama sa, simbolul "revoluţiei portocalii" din 2004 şi candidat învins la alegerile prezidenţiale din 2010 în faţa lui Ianukovici, va deveni într-o bună zi şeful statului.

"Nu am nici o îndoială", a declarat ea.

Un avocat al lui Timoşenko a anunţat miercuri, la Kiev, că va face apel săptămâna viitoare împotriva condamnării clientei sale, care a fost judecată pentru că a semnat în 2009, în calitate de premier, un acord cu Rusia în domeniul gazelor, considerat dezavantajos pentru Ucraina.

Preşedintele ucrainean este aşteptat la Bruxelles la 20 octombrie, iar UE a avertizat că condamnarea lui Timoşenko "se va reflecta" în relaţiile viitoare dintre Europa şi Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici